Vanliga frågor

Hur gör jag för att få hemtjänst?
Vänd Dig till Huddinge kommun för att ansöka om hemtjänst. Du får kontakt med en biståndshandläggare som kan hjälpa Dig att utforma Din ansökan. Av biståndshandläggaren får Du ett skriftligt beslut som talar om vilka insatser Du har rätt att få och i vilken omfattning Du får insatserna. Du får hjälp av biståndshandläggaren att välja vilket företag som Du vill ska utföra insatserna.

Vad kan jag få hjälp med av hemtjänsten?
Svaret finns i Ditt hemtjänst beslut, där står vilka hemtjänstinsatser som Du har rätt till. Vanliga insatser är hjälp med veckostädning, tvätt, inköp, matlåda/matlagning, diska, hjälp att servera mat och att äta, promenader, hjälp med klädsel och hygien, läsa posten/tidningen.

Finns det några begränsningar i vad hemtjänsten gör?
Kommunen kan ha regler kring omfattningen av vissa insatser, tex att bara två rum och kök kan städas inom ramen för hemtjänst beslutet. Det finns möjlighet att få hjälp med mer städning genom att köpa hushållsnära tjänster. Inom Ekens hemtjänst kan vi sätta gränser av arbetsmiljöskäl. Våra medarbetare byter gärna gardiner eller glödlampor i taket om det finns något stadigt att stå på.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes